Centralizēto eksāmenu skolu reitingā augstāko novērtējumu ieguvusi RTU inženierzinātņu vidusskola

12.12.2022
Dalīties:

Draudzīgā aicinājuma fonda reitingā, kurā vērtē skolēnu sniegumu centralizētajos eksāmenos, kopvērtējumā visaugstāko vērtējumu jeb 8,767 punktus šogad uzrādījuši Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) inženierzinātņu vidusskolas skolēni, liecina Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitings.

Ģimnāziju grupā kopvērtējumā līdere ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija ar 8,604 punktiem, kam seko Rīgas Valsts 2. ģimnāzija ar 8,049 punktiem. Āgenskalna Valsts ģimnāzija ierindojusies 3. vietā, iegūstot 7,640 punktiem.

Pilsētu vidusskolu grupā, kur pirmajā vietā ir RTU inženierzinātņu vidusskola, kam seko Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas dibinātā Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola ar 7,580 punktiem, savukārt 3. vietu ieņem Rīgas Franču licejs ar 7,482 punktiem.

Lauku vidusskolu grupā līdere ir Pilsrundāles vidusskola ar 7,082 punktiem, 2. vietā ir Andreja Upīša Skrīveru vidusskola ar 6,536 punktiem. Vaboles vidusskola Augšdaugavas novadā ar 6,515 punktiem ir ieguvusi trešo vietu.

Specializēto skolu grupā 1. vietā ir Emīla Dārziņa mūzikas skola ar 7,835 punktiem, 2. vietā ir Rīgas Doma kora skola ar 7,350 punktu vērtējumu, kurai seko Jaņa Rozentāla Mākslas skola ar 7,161 punktiem.
Matemātikā no ģimnāzijām labākie sniegumi bijuši Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolēniem. Pilsētu vidusskolu kategorijā augstāko sniegumu uzrādīja RTU inženierzinātņu vidusskolā, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā un Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā.

Lauku vidusskolās – Augšdaugavas novada Zemgales vidusskolā, Aglonas vidusskolā un Vaboles vidusskolā. Savukārt specializētās skolās labākie rezultāti matemātikā bija Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolai, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolai un Rīgas Baleta skolai.
Latviešu valodā no ģimnāzijām visaugstākais vērtējums Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem. Savukārt pilsētu vidusskolā līdera pozīciju saglabā RTU inženierzinātņu vidusskola, kurai seko Rīgas Franču licejs un Saldus vidusskola. No lauku vidusskolām pirmo vietu ieņem Pilsrundāles vidusskola, 2. vietu – Salas vidusskola, 3. vietu – Baltinavas vidusskola. Specializētās skolās augstākie rezultāti ir Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Rīgas Doma kora skolas un Emiļa Melngaiļa Mūzikas skolas skolēniem.

Savukārt angļu valodā augstākie rezultāti bija Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijai un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijai. Pilsētu vidusskolu kategorijā arī angļu valodā līderos izvirzījās RTU inženierzinātņu vidusskola, Rīgas Franču licejs un Priekules vidusskola.

Lauku vidusskolās angļu valodā labākie rezultāti bijuši Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas, privātās vidusskolas Ādažu Brīvā Valdorfa skolas un Pilssrundāles vidusskolas skolēniem, savukārt specializētās skolās līderos izvirzījās Emīla Dārziņa mūzikas skolas, Rīgas Doma kora skolas un Jaņa Rozentāla Mākslas skolas skolēni.

Draudzīgā aicinājuma fonda reitinga izveidē izmanto Valsts izglītības satura centra apkopotos datus par centralizēto eksāmenu rezultātiem. Reitingā pēc skolēnu gūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos vērtē piecus mācību priekšmetus - latviešu valodu, matemātiku, angļu valodu, dabas zinības (bioloģija, fizika, ķīmija), vēsturi un skolas kopvērtējumā, kā arī skolu izaugsmi gan mācību priekšmetos, gan kopvērtējumā.

Skolu reitings publicēts vietnē https://www.konkurss.lv/

LETA informācija

Atgriešanās atpakaļ